Handy Pet zapošljava osobe sa invaliditetom

Bez autora
Dec 08 2013

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u Banjoj Luci sa predstavnicima holandske kompanije Handy Pet za proizvodnju PET ambalaže i izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog početka rada pogona ove kompanije u Trnu, opština Laktaši. Proizvodni pogon ove holandske kompanije je krajem oktobra ove godine otvoren u Trnu, u kojem je od 19 zaposlenih 15 osoba sa invaliditetom i iz boračkih kategorija. Zajednički je ocijenjeno veoma važnim za Republiku Srpsku da se ubrzo uspješno okonča realizacija proširenja kapaciteta Handy Peta u smislu zapošljavanja još 11 radnika, invalida, za šta su već odobrena sredstva iz projekata Vlade i Zavoda za zapošljavanje RS.

Handy Pet zapošljava osobe sa invaliditetomMinistar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u Banjoj Luci sa predstavnicima holandske kompanije Handy Pet za proizvodnju PET ambalaže i izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog početka rada pogona ove kompanije u Trnu, opština Laktaši...

Proizvodni pogon ove holandske kompanije je krajem oktobra ove godine otvoren u Trnu, u kojem je od 19 zaposlenih 15 osoba sa invaliditetom i iz boračkih kategorija.

Zajednički je ocijenjeno veoma važnim za Republiku Srpsku da se ubrzo uspješno okonča realizacija proširenja kapaciteta Handy Peta u smislu zapošljavanja još 11 radnika, invalida, za šta su već odobrena sredstva iz projekata Vlade i Zavoda za zapošljavanje RS, saopšteno je iz Ministarstva.

Holandski investitori su istakli da su zainteresovani i za dodatno proširenje proizvodnih kapaciteta i u skorije vrijeme i povećanje broja zaposlenih i do 40 radnika sa invaliditetom.

Ministar Đokić je poručio da će resorno ministarstvo biti i dalje na raspolaganju holandskim partnerima, te da će u narednom periodu razgovarati i o dodatnim idejama u vezi sa zapošljavanjem invalida u Republici Srpskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik